Leif Sylvester før han
blev den store kunstner


Bogen er rigt illustreret med "fingertegninger på mobiltelefon", som de omtales. Herover et eksempel på en af flapperne.

Kapitlerne taler for sig selv: Alene hjemme, Damer-damer, Røgbomber, Naboens datter, Søndag morgen, Lis og Jytte, Sorte Rita, Perdito Street jazzband, Radio Merkur, Jeg gider ikke mere, En lorteaften, Garderobedame, Hun er fræk, Min kusine ringede (det var ikke Bente, som jeg kender) og Sov godt, for blot at nævne enkelte.
Det er en bog, man bliver i godt humør af!
"Ama'kaner" er en herlig selvbiografi om multikunstneren Leif Sylvesters første 19 leveår. Ordet kunst optræder ikke i bogen, den handler om tiden før Clausen, Eva Madsen og den senere populære og eftertragtede billedkunstners "sære" skulpturer og farvestrålende malerier.

Bogens 341 sider er delt op i et væld af små fortællinger, flere end 200, startende med, at han slår sin far oven i hovedet med en tom flaske, fordi det irriterer ham, faderen ligger på sofaen og snorker.

Det er en erindringsbog sprudlende fortalt, fuld af sjove historier om en barndom, der måske på mange måder minder om de flestes.

Kapitlerne fylder sjældent mere end to sider, nogle få linjer, så det er mange små og store oplevelser, vi bliver underholdt med fra tiden, før han blev den feterede kunstner, vi kender i dag. Dog blev det forinden til en del jazz og trommeslag.


Det er snart nogle år siden min kone, Lotte, og jeg i Kastrup Lufthavn hilste på Sylvester. Husker ikke, hvor vi selv skulle hen, men Sylvester fortalte, han var på vej ned i bjergene for at holde jul med maleren Arne Haugen Sørensen


Sylvesters små bronzefigurer er ikke til at stå for, de mindste er ikke mere end 10 centimeter høje.
Her fotograferet i Max Seidenfadens galleri på Frederiksberg.
Foto Preben Juul MadsenLeif Sylvester kan det hele. Her fra "elefanternes indtogsmarch" for nogle år siden, stående ud for Grøften i Tivoli. Kunst på højeste plan, vidunderlig at skue. Nok den festligste af de mange elefanter.
Foto Preben Juul MadsenBogen er udgivet af Forlaget Frydenlund, der efterhånden
har sendt adskillige gode kunstbøger på markedet.

Udkom 14. november 2023.
341 sider, Hæftet med flapper.
299,95 kr. (vejledende)

Kunstbogen.dk
 3. december 2023